keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Crystal Extasy & Hangman’ s Voodoo



Hiki virtasi Crystal Extasyn keikalla Portissa maaliskuun ensimmäisen päivän iltana. Telmu ry järjesti kekkerit, joissa viimehetkellä perumaan joutunutta Plastic Tearsia paikkaamaan oli saatu paikallinen Hangman’s Voodoo. 

Hangmans Voodoo


Toisena esiintyjänä kuullun Crystal Extasyn vauhdikkaat kappaleet saivat yleisön innostumaan kuumassa Portin alakerrassa, joka aikaisemmin tunnettiin Baila baila -ravintolana. Comeback-singlensä Walls are Crashing in viime kesänä julkaissut Crystal Extasy on häpeilemätön ja visuaalinen turkulaisbändi, jonka esiintymisestä ei energiaa puutu. Glam rock -estetiikkaa tihkuva yhtye ammentaa Hanoi Rocksilta ja muilta 80-luvun tukkabändeiltä. Vaikka savukone sanoikin itsensä irti, ei tunnelma viilentynyt laisinkaan. Osaltaan fanien  viihtyvyydestä vastasi myös basisti Lulun paljastettu ja lihaksikas ylävartalo.

Crystal Ectasy/Taru Lehtonen©


Uudella kokoonpanolla vuodesta 2012 liikkellä olevan bändin kappaleet kuulostavat hyvältä. Etenkin lauluharmoniat ovat melkoista herkkua. Alice Cooper -coverina kuultu Love’s a Loaded Gun sai jähmeimmätkin mukaan vauhdikkaaseen fiilikseen. Konsertissa kuultiin myös bändin esikoisjulkaisulta, Part of This Sacred Dream -ep:ltä kappale Stay, joka ainakin allekirjoittaneelle jäi keikasta vahvimmin mieleen. Namipalana tarjoiltiin uusi biisi Outsider, joka kuultaneen myös Crystal Extasyn tulevalla levyllä. Outsider on napakka rockveto, jonka koruton sanoma, ”olet aina ulkopuolinen” on konstailemattoman suora. Alice Cooperin lisäksi kuultiin myös veikeä viittaus Kissin hittiin I Was Made for Loving You.

Bändin visuaalisuus huomioiden näin pimeässä keikkapaikassa pari lavalle suunnattua pientä spottivaloa tekisi paljon. Ei olisi ollut pahitteeksi nähdä hieman paremminkin soittajien ekstaattisessa tilassa ilmehtiviä kasvoja. Mutta yhdestä asiasta voi olla katsomattakin varma: yleisö rakasti Crystal Extasya. 

Crystal Ectasy/Taru Lehtonen©


Simo Repo

(Kirjoittaja ei kiireiltään ehtinyt ensimmäisenä soittaneen Hangman's VooDoon keikalle, joten se jäi valitettavasti tällä kertaa arvioimatta).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti